Sedumdak Lent

Hoewel u ze steeds meer ziet, weet bepaald nog niet iedereen wat een sedumdak precies is en waarom u voor een sedumdak in Lent moet kiezen. Voor de goede orde; een sedumdak is een groendak, specifiek een dak dat begroeid is met vetplantjes. Het gebruik van vetplantjes biedt nogal wat voordeel. Zo zijn ze gemakkelijk in onderhoud en zijn ze bovendien bestand tegen de nogal eens wisselende weersomstandigheden in ons land.

In ons land zie je steeds meer groene daken en een sedumdak is daar een mooi voorbeeld van. Kies je voor een sedumdak in Lent, dan haal je niet alleen de natuur in huis maar creƫer je ook omstandigheden waarbij zonnepanelen optimale prestaties leveren. Bewezen is dat een solar sedum systeem tot maximaal 24 procent meer rendement levert. Dit heeft te maken met het feit dat een sedumdak in Lent zorgt voor verkoeling en voor minder temperatuurfluctuaties. Dit is ideaal voor zonnepanelen en zeker voor de omvormer die wel twee keer zo lang mee gaat.

Sedumdak Lent

De sedumdaken in Lent die je ziet zijn lichte daken. Vetplantjes hebben namelijk geen dikke bodem nodig. Bovendien is er zeker wat te kiezen want er zijn tenminste 250 soorten vetplantjes beschikbaar. Sedumdaken in Lent hebben als voordeel dat de vetplantjes op zo goed als alle ondergrond groeien, dus zowel op platte als op hellende daken. Sedumdaken in Lent verlengen de levensduur van je dak, omdat de vetplantjes voor extra bescherming zorgen tegen zonlicht en regen. Bovendien werken de daken warmte en geluidsisolerend. Bovendien vraagt een sedumdak in Lent amper onderhoud. Voor u besluit ook voor een sedumdak te kiezen is het goed uw dak te checken. Met name de stevigheid is van belang. Het dak moet in staat zijn plant en bodem te dragen immers.

Vraag een vrijblijvende offerte aan